Zeep wetgeving

Als je in de EU zeepproducten maakt, moet je aan strikte eisen voldoen. De wetgeving voor het maken van zeep is zeer streng. Het EU Soap Quality System is de afgelopen decennia uitgegroeid tot de meest betrouwbare oplossing voor jouw product-administratieve rompslomp, waarin ambachtelijke zeepmakers vakkundig worden beschermd en ondersteund. Met ons kwaliteitssysteem ben je er zeker van dat je aan alle regels voldoet, maar dat je ook de certificeringen en trainingen behaald die nodig zijn voor het vervaardigen van zeepproducten.

Jij zorgt voor de zeep, wij regelen het papierwerk. Hier vind je meer informatie over wat Soap Quality System precies voor jou kan betekenen. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

De wetgeving voor zeep lastig? Wij helpen je!

Lidmaatschap bij Soap Quality System brengt vele voordelen met zich mee. Wij nemen de verantwoordelijkheid van je zeep productie administratie over, want jij bent een zeepmaker en geen boekhouder. Ons systeem zorgt ervoor dat jij kwalitatief hoogstaande zeep producten kan maken die aan de EU wetgeving voldoen. Daarnaast krijgt je bij ons gratis toegang tot de exclusieve LabelMaker Software, waarmee je ‘tracebility’ geregeld is en waarmee je ook de etiketten kunt printen. Ook heb je toegang tot meer dan 1.000.000 zeeprecepten met een logboek waarin alles je alles kunt vastleggen.

Als je bij ons de verplichte opleiding hebt gevolgd en je voldoen aan de overige vereisten, dan ontvang je een EU Soap Quiality System certificaat dat voor 3 jaar geldig is. Nog een voordeel van lidmaatschap bij ons is dat je voorrang krijgt bij bestellingen bij Gildewerk, gratis advies krijgt en speciale aanbiedingen ontvangt. Advies bij technische of juridische vraagstukken kan praktisch zijn, aangezien de zeep wetgeving niet altijd gemakkelijk te begrijpen is. Registreer je nu hier!

Lidmaatschap heeft zo zijn voordelen.

We nemen de verantwoordelijkheid van je zeep administratie over

Je bent immers zeepmaker, geen boekhouder. Het systeem zorgt ervoor dat je kunt doen wat je het beste doet: kwalitatief hoogstaande zeep- en badproducten maken.

Gratis toegang tot de exclusieve labelmaker software

Met Labelmaker is de ‘tracebility’ geregeld en print je o.a. zelf je eigen etiketten voor je zeep- of badproducten. Zo voldoe je helemaal aan de wettelijke eisen van de Europese Unie.

Je hebt unieke toegang tot meer dan 1.000.000 zeeprecepten

Recepten met logboeken waarin alles wordt vastgelegd – van gebruikte grondstoffen, productiewijze, locatie, tot eindproduct certificatie.

Je ontvangt de prestigieuze ‘MANDAAT’ verklaring

Nadat je de verplichte opleiding bij ons hebt gevolgd en aan de overige vereisten voldoet, ontvang je een gepersonaliseerd ‘EU-SQS MANDAAT’ bewijs dat voor 1 jaar geldig is. Lijst het in en hang het op de muur van je zeepmakerij.

Je krijgt voorrang bij bestellen, gratis advies en speciale aanbiedingen

Als lid krijg je allerlei voordelen zoals voorrang bij levering van de samenwerkende leverancier, extra snelle levering en persoonlijk advies bij technische of juridisiche vraagstukken.

Strenge Europese wetgeving voor zeep door ons vakkundig geregeld

Bij het maken van zeep is het belangrijk en zelfs verplicht dat de oorsprong van het product altijd herleidbaar is en blijft. Het gaat hierbij om de gebruikte grondstoffen, de recepten en de locatie waar de zeep geproduceerd is. Het EU Soap Quality System neemt jou graag het doen van deze administratie uit handen. De door ons ontwikkelde LabelMaker Software, onderdeel van het Traceer-systeem, zorgt ervoor dat jouw dossiers altijd op orde zijn en dat de wettelijk verplichte administratie en herleidbaarheid van jouw zeepproducten worden gewaarborgd. De etiketten die met onze LabelMaker Software worden geprint zorgen ervoor dat de informatie op jouw product aanwezig is en dat jouw zeep aan de wetgeving voldoet. Wij bieden 3 verschillende abonnementen aan om ervoor te zorgen dat alles up to date is voor jouw zeepproducten. Daarnaast zijn er ook tarieven voor eventuele extra’s. Neem hier een kijkje voor de prijzen. Mocht je meer informatie willen of nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden, neem dan contact met ons op!

Sluit je aan bij de familie van verantwoordelijke zeepmakers. In de afgelopen decennia is het EU Soap Quality System uitgegroeid tot het meest betrouwbare productieproces dat ambachtelijke zeepmakers vakkundig beschermt en ondersteunt. Overal in de gehele EU.

EU Soap Quality System (SQS)
Onderdeel van Gildewerk Quality Systems B.V.
KvK Nummer: 34345148
A. Hofmanweg 41
2031 BH Haarlem
Nederland

Lid van