Abonnee worden van het Europees kwaliteitssysteem is goedkoper dan je denkt.

Zeker als je kijkt naar de kosten als je géén lid bent.

Alle zeepmakers behoren zich te houden aan de Europese Hygiëne & Cosmetica Wet. Dat is niet gemakkelijk want de wet is gecompliceerd en wordt steeds meer gehandhaafd in verschillende Europese landen.

Als jij je er niet aan houdt riskeer je een boete of erger: winkelsluiting tot gevangenisstraf aan toe. Het is zeer geld- en tijdrovend om als individuele zeepmaker alle processen dusdanig in te regelen dat er voldaan wordt aan de steeds strenger wordende regelgeving.

Zelf aan de wettelijke voorwaarden voldoen kost je duizenden euro’s per jaar.

Als je alles zelf wilt doen dan moet je beschikken over de juiste diploma’s, moet je een productdossier samenstellen, een risicoanalyse maken, uitzoeken of je productieruimte voldoet, of je op de juiste manier produceert, of je etiketten juist zijn en dat allemaal voor de recepten die je hebt moeten samenstellen binnen de marges die je hebt voor de allergene stoffen die in je producten zit. Als je dit wil laten doen moet je eerst de juiste persoon vinden die dit wil en mag. Meestal is dat een apotheker. Die moet dan bereid zijn om de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw zeep. Meestal vraagt zo iemand € 1000 – € 1500 per recept. Het is dan te hopen dat de wet niet veranderd voor de grondstoffen die jij gebruikt hebt, want dan zal jij je recept moeten aanpassen en dus weer bij die apotheker moeten aankloppen om je bevindingen te bekrachtigen zodat die weer een factuur kan schrijven.

Daarnaast ben je verplicht de productgegevens te melden aan de controlerende instanties en kun je lastige vragen krijgen over jouw zeepproducten, processen en productieruimte.

Abonneer je nu — en je bent in veilige handen.

We hebben 3 verschillende abonnementen die zorgen dat alles up to date is en toegang bieden aan meer dan 1.00.000 recepten:

  1. Zeep maken met een zeep extruder / vloeibare zeep / badzout / gietzeep > €595 per jaar
  2. Vervaardiging van zeep alleen door de “Cold process” methode > €395 per jaar
  3. Vervaardiging van allebei zoals hierboven genoemd > €695 per jaar

Vraag nu de gratis online brochure aan

Lees meer over hoe je lid wordt van het EU Kwaliteitssysteem.
En krijg antwoord op een aantal veelgestelde vragen.
(*alle velden invullen AUB)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EU Soap Quality System (SQS)
Onderdeel van Gildewerk Quality Systems B.V.
KvK Nummer: 34345148
A. Hofmanweg 41
2031 BH Haarlem
Nederland

Lid van