Drie uur heerlijk zeep maken. Niet nog eens vier uur voor administratie om aan alle wettelijke vereisten te voldoen.

Het maakt niet uit of je nu een grote of kleine zeepmaker bent, elk zeep- of badproduct dat je maakt moet voldoen aan de Europese Hygiëne- en Cosmeticawetgeving.

Niet aan deze wetgeving voldoen kan al snel tot duizenden euro’s boete leiden. Daarom hebben we vanaf begin 2000 het Europees zeepkwaliteitssysteem ontwikkeld en word het systeem sinds jaar en dag beproeft en getest door de controlerende instanties in elk land in de EU waar onze abonnees gehuisvest zijn.

Zeep- en badproducten produceren conform de meest actuele richtlijnen. Je bent in veilige handen.

Het EU Soap Quality System is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot de standaard in Europa die grote en kleine zeepproducenten op een deskundige en betaalbare manier adviseert en begeleidt om alle processen zodanig te regelen, dat er altijd wordt voldaan aan de steeds strenger wordende regelgeving. Wij nemen zelfs de volledige eindverantwoordelijkheid op ons voor de zeepproducten van zeepproducenten die zich hebben aangesloten bij het kwaliteitssysteem. Bij ons ben je in veilige handen.

Lidmaatschap heeft zo zijn voordelen.

We nemen de verantwoordelijkheid van je zeep administratie over

Je bent immers zeepmaker, geen boekhouder. Het systeem zorgt ervoor dat je kunt doen wat je het beste doet: kwalitatief hoogstaande zeep- en badproducten maken.

Gratis toegang tot de exclusieve labelmaker software

Met Labelmaker is de ‘tracebility’ geregeld en print je o.a. zelf je eigen etiketten voor je zeep- of badproducten. Zo voldoe je helemaal aan de wettelijke eisen van de Europese Unie.

Je hebt unieke toegang tot meer dan 1.000.000 zeeprecepten

Recepten met logboeken waarin alles wordt vastgelegd – van gebruikte grondstoffen, productiewijze, locatie, tot eindproduct certificatie.

Je ontvangt de prestigieuze ‘MANDAAT’ verklaring

Nadat je de verplichte opleiding bij ons hebt gevolgd en aan de overige vereisten voldoet, ontvang je een gepersonaliseerd ‘EU-SQS MANDAAT’ bewijs dat voor 1 jaar geldig is. Lijst het in en hang het op de muur van je zeepmakerij.

Je krijgt voorrang bij bestellen, gratis advies en speciale aanbiedingen

Als lid krijg je allerlei voordelen zoals voorrang bij levering van de samenwerkende leverancier, extra snelle levering en persoonlijk advies bij technische of juridisiche vraagstukken.

Europese Hygiëne- en Cosmetica wetgeving

Iedere producent van zeepproducten in de Europese Unie dient te voldoen aan de strenge Europese wetgeving. Deze is gericht op de bescherming van consumenten. Nationale controlerende instanties zien toe op naleving van deze wet. Recentelijk hebben 25% van de zeepproducenten in Europa controle gehad. Dit percentage is groeiende. Alle bij ons aangesloten zeepmakers hebben hierbij aangetoond te voldoen aan de Europese Hygiëne- en Cosmeticawetgeving.

Sluit je aan bij de familie van verantwoordelijke zeepmakers. In de afgelopen decennia is het EU Soap Quality System uitgegroeid tot het meest betrouwbare productieproces dat ambachtelijke zeepmakers vakkundig beschermt, certificeert en ondersteunt. Overal in de gehele EU.

EU Soap Quality System (SQS)
Onderdeel van Gildewerk Quality Systems B.V.
KvK Nummer: 34345148
A. Hofmanweg 41
2031 BH Haarlem
Nederland

Lid van