Lid worden, is dat duur?

Het korte antwoord is nee. Abonnee worden van het EU Soap Quality System (SQS) is goedkoper dan je denkt. Zeker als je kijkt naar de kosten als je geen lid bent. Het is zeer geld- en tijdrovend om als individuele zeepmaker alle processen dusdanig in te regelen zodat er voldaan wordt aan de steeds strenger wordende wetgeving.

Als je alles zelf zou willen doen, dan moet je beschikken over de juiste diploma’s, moet je een productdossier samenstellen, een risicoanalyse maken, uitzoeken of je productieruimte voldoet, of je op de juiste manier produceert en of je etiketten juist zijn. En dat allemaal voor de recepten die je hebt moeten samenstellen binnen de marges die je hebt voor de allergene stoffen die in je producten zitten.

Wanneer je dit wilt laten doen, moet je eerst de juiste persoon vinden die dit wil en mag. Meestal is dat een apotheker. Die moet dan bereid zijn om de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw zeep. Meestal vraagt zo iemand € 1000 – € 1500 per recept. Het is dan te hopen dat de wet niet verandert voor de grondstoffen die jij gebruikt hebt. Als dat gebeurt, zal jij je recept moeten aanpassen en dus weer bij die apotheker moeten aankloppen om je bevindingen te bekrachtigen, zodat die weer een factuur kan schrijven.

Als je – als ambachtelijk zeepmaker – abonnee wordt van het zeep-kwaliteitssysteem, wordt het meeste werk voor je gedaan. Het SQS heeft een systeem ontwikkeld waarmee elke abonnee van dit systeem voor een lage prijs eenvoudig kan voldoen aan alle gestelde eisen. Bovendien kan jij je klanten met een gerust hart creatieve producten aanbieden die niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook veilig zijn voor consument en milieu.

We hebben drie verschillende abonnementen die zorgen dat alles up-to-date is:

  1. zeep maken met een zeep-extruder / vloeibare zeep / badzout / gietzeep;
  2. vervaardiging van zeep alleen door de ‘Cold Process’ methode;
  3. vervaardiging van allebei zoals hierboven genoemd.

(Bekijk de meest recente abonnementskosten op https://sqseurope.com/prijzen/)

Kosten van het SQS lidmaatschap kunnen maandelijks of jaarlijks betaald worden. Bovendien komt het lidmaatschap met een aantal unieke voordelen:

> de verantwoordelijkheid van je zeep-administratie wordt overgenomen (je bent immers zeepmaker, geen boekhouder);

> gratis toegang tot de exclusieve labelmaker software (print je eigen etiketten compleet met alle ingrediënten);

> gratis toegang tot 1.000.000+ gecertificeerde zeeprecepten van hoge kwaliteit;

> voorrang bij leveringen;

> gratis opleiding met officiële / persoonlijke certificaten;

> voorrang bij ondersteuning.

EU Soap Quality System (SQS)
Onderdeel van Gildewerk Quality Systems B.V.
KvK Nummer: 34345148
A. Hofmanweg 41
2031 BH Haarlem
Nederland

Lid van