De oudste manier van zeep maken is nu de nieuwste manier van zeep maken.

De kunst van het zeepmaken gaat terug tot ver voor onze jaartelling. Dit verhaal speelt zich af in het begin van het ontstaan van het Romeinse Rijk. In die tijd waren er nogal wat feesten om overwinningen te vieren, vooral in hogere kringen. Feesten met wijn, druiven en varkens aan het spit. Toen de feesten boven op de berg voorbij waren en de vuren en andere overblijfselen waren schoongespoeld met water, werd de volgende dag onder aan de berg de was in de rivier een stuk schoner dan voorheen. Dierlijke vetten en as/houtskool bleken tot verzeping te leiden. Dit bleef niet onopgemerkt en de Romeinen perfectioneerden dit proces en creëerden luxueuze baden en spa’s waarin je voor het eerst gewassen kon worden met … zeep.

Tegenwoordig kunnen wij dat sneller en meer vollediger met ambachtelijk gemaakte zepen die worden gecreëerd met de natuurlijke, huidverzorgende ingrediënten die je huid nodig heeft en verdient. Een goede reiniger is essentieel voor een gezonde huidverzorging, of je nu voorkeur hebt voor een stevige badolie, een milde verzachtende crème of een verfrissende scrub. Met de vele opties die er op de markt zijn, bewijs je jezelf misschien een slechte dienst door het bescheiden stuk zeep over het hoofd te zien. Als je een stuk zeep tot op het laatste ingrediënt wilt aanpassen, overweeg dan Gildewerk’s Cold-Process methode.

Volgens het wereldwijde onderzoeksbureau FMI* groeit de Cold-Process zeepmarkt en zal er naar verwachting een toenemende vraag komen als gevolg van de steeds beter wordende gezondheidszorg, een evoluerende cosmetische industrie en de vraag van consumenten naar ambachtelijk gemaakte, natuurlijke verzorgingsproducten. Met de mogelijkheid om oliën, boters, geur/kleur en kruiden toe te voegen tijdens het maken van zeep, heeft dit geleid tot een toenemende populariteit van Cold-Process-zepen op de markt voor persoonlijke verzorgingsproducten.

*https://www.futuremarketinsights.com/reports/cold-pressed-soap-market

EU Soap Quality System (SQS)
Onderdeel van Gildewerk Quality Systems B.V.
KvK Nummer: 34345148
A. Hofmanweg 41
2031 BH Haarlem
Nederland

Lid van